Light

Idag har vi fixat belysning och städat. Gjorde en lampa av en bambukorg jag köpte igår, blev helsnyggt! Hann också med att laga lite fiskpinnar ( oerhört underskattat ) med curry på. Så himla gott! Nu blir det sova snart, så jäkla trött! Har varit hos Anna och druckit lite finvin. Ha en fin kväll! Godnatt


SUMMER

Jag har gått och blivit sämst på att uppdatera här, men jag sitter så himla sällan vid datorn nu för tiden - och det lockar helt enkelt inte att blogga från telefonen - instagram är ju så mycket roligare och enklare ( och krånglar inte heller ) haha, så ni som tycker att den här bloggen nu för tiden är helkass kan istället kolla min instagram ( emmamodig). Idag har jag inte gjort mycket för världen, försökte sätta mig ner och vara kreativ, men näe - det går inte! sen tog jag tag i någon slags storstädning - torkat golv, dammsugit, dammat och piskat mattor osv. Fruktansvärt jobbigt, men samtidigt en skön känsla då man inte behöver tänka så mycket - sen så blir det ju extra kul när allt är klart ( om man nu klarar av att lägga ifrån sig dammtrasan, man blir ju som besatt? ) 


Igår var jag hos mor, och passade då på att ta några stickningar från hennes pelargoner - mamma gjorde en kruka med skott och jag en - så nu har jag en ståendes så fint här i fönstret! Hoppas jag lyckas få dem att slå rot, men än så länge ser de iallafall väldigt pigga ut. Hur svårt kan det vara egentligen? 
 
Jag är så förbannat trött nu för tiden, jag misstänker att det är för att det går åt så jäkla mycket energi till allt mitt funderande, på något vis så har jag nog aldrig känt mig såhär vilsen någon gång. Det finns så många val jag måste göra, och hur i hela friden ska man kunna veta om man gör rätt eller inte? Min magkänsla har tagit semester verkar det som, och det bara snurrar i skallen.  
 
Nä, nu ska jag värma på lite mat och sen se på lite True Blood eller Game of Thrones. Ha det fint! Pöss. 
 

Suomi

Det är så fint att vara här i Finland, vi bastar, äter och fikar mest hela tiden. Idag har vi hälsat på några släktingar varav några av dem hade världens största hund på nästan 90kg. Höll på att få en chock när den kom inspringandes, haha! Jag bifogar en bild, och ja - den var större än det ser ut på bilden! Lovar.... Imorgon blir det in till city, ska bli så jäkla kul! Hoppas på finväder, idag har det vart regn/sol/regn mest hela tiden. Blir tokig!


Idag

Idag blir det lunch hos svärisarna och sedan en liten utflykt med matsäck osv. Iallafall för min del, R med tillhörande bror ska istället springa ett lopp på ca 1.4 mil, jag förstår mig inte på sånt. Haha!

Nu ligger jag i sängen med PMS. Om ni undrade alltså? Känns som att någon sliter ut innanmätet på mig, låååångsamt. Inga fridens liljor här inte. Får proppa i mig lite smärtlindrande snart och be till Gud att det lägger sig.


Pancakes

Idag känner jag mig rejält mörbultad efter att ha besökt hemlingbyspåret. Dock är det samtidigt en rätt skön känsla, för då vet man att man gjort något bra! Haha. Nåväl - nu tänkte jag gå och koka mig lite kaffe och göra i ordning lite frukost, men Gud vad jag ser fram emot middagen - för då blir det pannkakor! Sist käkade jag dem tillsammans med en liten fruktsallad bestående av kiwi, apelsin, banan och passionsfrukt + vaniljglass. Blev så jäkla gott! 

Ha en fin dag! 
 
 

Min farfar


Igår var jag och hälsade på min farfar. En farfar som har varit en smula frånvarande under min uppväxt, tyvärr. Men allt blir inte alltid som man tänkt sig, inte heller när man är en vuxen människa - och saker skjuts på och glöms sedan bort. Igår var jag och hälsade på honom, det var 3 år sedan sen sist. Gud, det känns så konstigt när jag säger ordet "farfar". Tror inte jag har sagt det många gånger i mitt liv. 

Men igår när jag svängde upp på hans uppfart, efter ha kört i ett labyrintartat område så var jag först osäker på om det var rätt hus. Sist jag var här var det vinter och kallt, och jag mindes inte riktigt hur det såg ut. Efter några sekunder kommer en äldre herre gåendes mot mig, jag är nervös som satan - men det släpper när han öppnar sina armar och ber om en kram. 

Vi pratade i timmar. Och inte blev det en tyst sekund. Jag satt där helt faschinerad av hans utseende - min pappa är nämligen en yngre kopia av honom, och jag såg drag hos honom som jag själv har. Han frågar mig om jag har fått något envist drag, jag skrattar och nickar. På något sätt så kändes det som att jag alltid har känt honom och att han alltid har varit en del av mitt liv. Så himla märkligt!

Efter fikan åkte jag hem. Och jag har tänkt på detta möte nästan konstant både igår och idag. Jag är så jäkla glad att jag åkte dit. Men också ledsen, ledsen över att jag gått miste om en sån fantastisk människa i så många år. ♥

Second hand Δ

Mina fina loppisfynd jag gjorde idag! Är så jäkla nöjd? Det är verkligen långt från alla gånger man hittar något man verkligen vill ha - men idag hade jag tydligen en himla tur! Globen är i riktigt fint skick och det är till-och-med lampa i den. Nöööööööjd tjej!
 
 
 
 
 

en fin söndag

Tidigt i morse tog vi oss upp för att tillsammans med m&m bege oss till ett jättemysigt bruk ( med loppis såklart ) en bit utanför Hudiksvall. Där har hela dagen spenderats med fina promenader, loppisfynd, fikapaus och fina vyer. 
 
Nu är jag hemma och lyssnar på mysmusik medan regnet bara öser ned ute. Mys!
 
 
 

RSS 2.0